Špaldový sirup Bio


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test alternativ bílého cukru (sirupů a sladidel)

22.9.2021
2.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 12 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří:
50 % energetický obsah ve 100 g produktu;
20 % hodnocení senzoriky (akreditovaná laboratoř);
20 % intenzita sladké chuti;
10 % cena.

Celková známka: 3,1
Energie (ve 100 g): 1198 kJ/285 kcal
Cena (v přepočtu za 1 kg): 340,97 Kč

Vyrábí se z pšenice špaldy a v porovnání s pšeničným sirupem je tmavší a má hustější konzistenci (pozn. dle senzoriky dokonce příliš hustou). Jeho energetická hodnota se blíží cukru, tudíž tak trochu ztrácí význam jím cukr nahrazovat...přesto musíme současně dodat, že oproti cukru má nižší obsah sacharidů a cukrů, najdeme v něm (atypicky pro sladidla) i něco málo bílkovin a díky tekutosti se ve srovnání s cukrem bude lépe hodit do kaší či jogurtů.