Příbramská uzenina Tradiční špekáčky


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test špekáčků

26.4.2019
2zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 4
Senzorické hodnocení: 4,5
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3-

Přestože na etiketě najdeme loga ČCN a ZTS, obsahují nejméně masa a mají nejnižší podíl čistých svalových bílkovin, navíc v nich najdeme také poměrně dost soli. Obejdou se bez barviv a zvýrazňovačů chuti, ale ne bez zahušťovadla (bramborový škrob) a stabilizátorů (difosforečnany, trifosforečnany a dusitan sodný). Zdaleka nejhůře dopadl u hodnotících senzoriky. Doslova na něm nezůstala "suchá nitka" - nedobrý, chuť a vůně příliš výrazné (navíc cítit moukou a tukem), nevhodně kořeněné, měkká až mazlavá konzistence, nehezký vzhled, málo špekových kostek a masa.