Pořádné vepřové maso ve vl. šťávě


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test konzervovaného vepřového masa ve vlastní šťávě

8.2.2022
4.7zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 70 % hodnocení senzoriky a po 10 % si rozdělily:
1, obsah masa, bílkovin, tuku a soli;
2, shoda naměřených a deklarovaných hodnot;
3, přídatné látky.

Pozn.: Jestliže u vzorku chybí nutriční tabulka, je poměr senzoriky, výživových hodnot a použitých aditiv následný - 70:15:15!

Výsledná známka: 1,3
Typ výroby: řemeslná
Cena (v přepočtu na 100 g): 22,40 Kč

Zjištění laboratoře – absence nutričních údajů (vzhledem k malovýrobě) je v tomto případě spíše na škodu...konzerva se může pochlubit krásným podílem masa (90 g na 100 g výrobku), nízkým obsahem soli i tuku a slušnou porcí bílkovin.

Postřehy ze senzoriky – příjemná světle hnědošedá barva, hrubší kousky kompaktně drží, správná konzistence (křehká, měkká, lehce vláknitá), libá vůně x drobná výtka v podobě nepatrně slanější chuti.