Pikok Moravské uzené maso
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 24.7.2020 | 4.5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení odráží mínění 12-ti členné neodborné poroty, která se zabývala senzorikou, a Potravinového Sherlocka, jež naopak "maso" podrobil laboratorní analýze. Výsledná známka: 1- Hodnocení senzorické části: 2,1 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1- Kategorie: vepřová kýta Stejný výrobce obsadil se svým dalším produktem i druhou příčku v testu (obě části). Opět kvitujeme vysoký podíl masa a nižší obsah vody. Bílkovin je zde o špetku méně a soli o něco více než uvádí etiketa. I tento vzorek se však obešel bez zahušťovadel a zvýrazňovačů chuti. V senzorice bodoval barvou, vzhledem, obsahem masa a přiměřenou slaností. Výhrady zde padly s ohledem na tužší konzistenci, slabší vůni a nedostatečnou kořeněnost. |