Kostelecké uzeniny Špekáčky
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 5.8.2015 | 3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 112,25Kč/kg Etiketa: Obsah masa% :50 Druhy masa ,%:10 hovězího, 40vepřového Škrob/barvivo/zvýrazňovač chuti a vůně:ano/ne/ano : e 621 Laboratoř: Obsah masa %: 73,30 Čisté svalové bílkoviny %:7,57 Chuť, vůně vzhled:3 Blesk:3 Podle analýzy mají více masa, než je uvedeno na obale, a to dokonce nad 70%. Vepřového obsahují ale více než hovězího a kromě škrobu mají ve složení i zvýrazňovač chuti a vůně. Neobsahují však barviva. Slané jsou dost, ale mají více libového masa. Ve složení je zarážející rýžová vláknina, protože jak je vidět u jiných testovaných špekáčků, jdou vyrobit i bez jejího použití. |
![]() 9.7.2018 | 2.7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 13 (nejhorší) řazeno podle obsahu masa (od nejvyššího po nejnižší) - 8. výrobce: Kostelecké uzeniny a.s., Kostelec zakoupeno: Tesco |
![]() 30.4.2021 | 3.5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka: 2- Hodnocení Potravinového Sherlocka (=zjištění laboratoře): 2 Hodnocení senzoriky (=postřehy 12 běžných spotřebitelů): 2- V těchto špekáčkách vystupují přidané fosfáty a jako jedny z mála jsou zahuštěny bramborovým škrobem. Vody i soli mají spíše více. Obsah masa patří sice k těm nižším, nicméně značně převyšuje avizovanou hodnotu (68,7 oproti 50 %). Při ochutnávce se jevily jako nejslanější, nezaujaly ani na pohled a vůně přišla porotě slabá. |
![]() 29.4.2022 | 3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka ze senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 3,1 Známka od Potravinového Sherlocka (opírá se mj. o laboratorní zjištění): 3 Výsledné hodnocení: 3 Cena (v přepočtu za 1 kg): 96,50 Kč Nejlevnější. Další špekáčky u nichž laboratoř naměřila daleko vyšší obsah masa, než se dozvíte z etikety (pozn. namísto avizovaných 50 % rovných 81 %). Ve složení se výrobce přiznává ke škrobu a přidaným fosfátům. Nejvyšší obsah soli se negativně projevil i v hodnocení senzoriky. Přestože tuku mají spíše méně, při degustaci se porotcům jevily tučnější. |