Jihočeské Jerky natur


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test krůtího jerky

16.5.2023
3.4zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 30 % podílelo senzorické hodnocení, dalších 30 % zohledňuje obsah bílkovin ve 100 g a v 1 porci, 25 % má na svědomí obsah soli ve 100 g a v 1 porci a zbylých 15 % tvoří obsah tuku a podíl mastných kyselin.

Známka z ochutnávky: 3,5
Výsledná známka: 2,6
Cena (v přepočtu za 100 g): 245 Kč

Čisté složení - maso a sůl. Tuku mají poměrně málo, mastné kyseliny jsou v solidním poměru, laboratoř objevila i nějaké omega-3 kyseliny. Bílkovin obsahují o trochu víc, než slibuje výrobce, ale totéž platí i o soli. Namísto 0,56 g soli je jí v sáčku 0,78 g. Rozdíl laikovi může přijít nepatrný, ale z doporučeného denního limitu WHO (pozn. 5 g) už to představuje citelné množství. Nižší hodnota tuku se projevila v ochutnávce, kdy plátky byly značně houževnaté a tuhé. V chuti nevýrazné (slabá slanost i kořeněnost).