Green Heart Natur


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test imitací čerstvého sýru

29.9.2024
2.9zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Laboratoř v žádném z testovaných produktů neodhalila přítomnost mykotoxinů. Výživové údaje (především obsah tuku + nasycených mastných kyselin v něm, bílkovin, soli a vápníku), složení (suroviny, použité tuky a přídatné látky) a senzoriku (chuť, vůně, konzistence) hodnotily 2 nutriční poradkyně. Výslednou známku ovlivnila i cena výrobků.

Známka: 3,1
Cena (v přepočtu za 100 g): 66 Kč

Směs 13 % mandlí a vody vyvažuje nasycené mastné kyseliny z kokosového tuku, díky čemuž je jejich množství nižší a nutričně akceptovatelnější. Soli obsahuje relativně málo, ale stejně tak bílkovin a vápníku (pozn. z mandlových jader) – sotva 3 % z ideální denní dávky. Krém je hodně jemný a jeho řídká konzistence připomíná majonézu. Bez vůně, bez chuti, jen trošku slaný…zkrátka „trochu mrtvý“. V ústech působí lepivě, tučně a zanechává na jazyku umělou pachuť.