Forejt Křimice Kysané zelí bílé
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 25.2.2024 | 1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 8 (nejhorší) Skladba výsledné známky – 40 % senzorické hodnocení MF DNES (12 porotců), 20 % obsah vitaminu C (v mg/kg kysaného zelí), 20 % obsah mléčných bakterií, 10 % sůl (obsah, rozdíl deklarovaného a reálně naměřeného obsahu) a 10 % přídatné látky. Známka ze senzoricky: 2,0 Výsledná známka: 2,9 Cena (v přepočtu za 100 g): 3,50 kč Výrobce: Broněk Forejt Přípravu zelí popisuje výrobce jako „čistě přírodní“, nicméně obsahuje konzervanty, díky čemuž je zelí skoro bez života, resp. bez zdraví prospěšných mléčných bakterií. „Jakmile přijde zelí do kontaktu se vzduchem, rychle se kazí. A protože má vydržet nějakou dobu, je třeba mu pomoci konzervantem. Navíc uzavřené sáčky by se stále nafukovaly, až by došlo k prasknutí,“ vysvětluje to na webu sám výrobce. Palec dolů za nejnižší množství vitaminu C v rámci testu. Přestože na pohled působí trošku unaveně a je dost měkké na skusu, ve finále patří k nejlepším – vytříbené, vyvážené, šťavnaté. Citace: "Povedené zelí, jemuž k dokonalosti chybělo víc mléčných bakterií." |