Dublin Dairy Irish Butter Unsalted
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 7.12.2024 | 2.7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Pořadí i výsledná známka promítá zejména senzorické hodnocení (12členná zaškolená porota hodnotila vzhled, barvu, vůni, chuť, případnou intenzitu pachuti, tvrdost másla při rozkrojení a roztíratelnost). Jestliže laboratoř u některého vzorku odhalila přítomnost plísně nebo bakterie E.coli, známka byla automaticky snížena o 0,5 stupně. Známka: 3,3 V tomto případě se dostalo irské máslo z belgické mlékárny od polského výrobce až k českému spotřebiteli, zkrátka Evropská unie v praxi. Má nejvyšší obsah transmastných kyselin. Ve srovnání s doporučením ČSN 56 9609 v něm laboratoř našla vyšší obsah plísní, které se tam zřejmě dostaly při balení. Máslo standardní kvality, příjemně žluté barvy, tužší konzistence (pozn. ale i tak dobře roztíratelné). V chuti tak nějak prázdnější. Citace: "Zázrak ze Smaragdového ostrova se bohužel nekonal." |