Bio Yogh*rt Natural


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test rostlinných imitací bílých jogurtů

9.1.2024
3zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří z 50 % hodnocení senzoriky, 20 % mají na svědomí obsah tuku a profil mastných kyselin, 15 % zohledňuje obsah bílkovin a energetickou hodnotu, 10 % obsah vápníku a zbylých 5 % složení výrobku a přídatné látky.

Celková známka: 3,0

Známka z ochutnávky: 4,2
Cena (v přepočtu za 100 g): 25,90 Kč

Sójový fermentovaný dezert společnosti Soyka se, vyjma pouze decentního obsahu vápníku, zdá být téměř ideální alternativou jogurtu – najdeme v něm dostatek poměrně kvalitních bílkovin, menší množství tuku oproti běžnému jogurtu a aterogenních (tzn. podporujících vznik aterosklerózy) nasycených mastných kyselin je v něm pouze třetina. Navíc se objede prakticky bez sacharidů. Hodnotící senzoriky však příliš nenadchl. Kritiku si vysloužila lehce šedookrová barva, lasturový lom a hrudkovitá konzistence. V chuti jim přišel nevýrazný, prázdný a slabě nakyslý. Vše „dovršila“ mírná vůně po slámě.

Citace: „Potěší tělo, nikoliv receptory chuti.“