Bio Yogh*rt Natural
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 9.1.2024 | 3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří z 50 % hodnocení senzoriky, 20 % mají na svědomí obsah tuku a profil mastných kyselin, 15 % zohledňuje obsah bílkovin a energetickou hodnotu, 10 % obsah vápníku a zbylých 5 % složení výrobku a přídatné látky. Celková známka: 3,0 Známka z ochutnávky: 4,2 Cena (v přepočtu za 100 g): 25,90 Kč Sójový fermentovaný dezert společnosti Soyka se, vyjma pouze decentního obsahu vápníku, zdá být téměř ideální alternativou jogurtu – najdeme v něm dostatek poměrně kvalitních bílkovin, menší množství tuku oproti běžnému jogurtu a aterogenních (tzn. podporujících vznik aterosklerózy) nasycených mastných kyselin je v něm pouze třetina. Navíc se objede prakticky bez sacharidů. Hodnotící senzoriky však příliš nenadchl. Kritiku si vysloužila lehce šedookrová barva, lasturový lom a hrudkovitá konzistence. V chuti jim přišel nevýrazný, prázdný a slabě nakyslý. Vše „dovršila“ mírná vůně po slámě. Citace: „Potěší tělo, nikoliv receptory chuti.“ |