Bio-Alpenbutter


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Velký test másla

7.12.2024
4.1zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Pořadí i výsledná známka promítá zejména senzorické hodnocení (12členná zaškolená porota hodnotila vzhled, barvu, vůni, chuť, případnou intenzitu pachuti, tvrdost másla při rozkrojení a roztíratelnost). Jestliže laboratoř u některého vzorku odhalila přítomnost plísně nebo bakterie E.coli, známka byla automaticky snížena o 0,5 stupně.

Známka: 1,9

Tento vzorek obsahuje prospěšné bakterie mléčného kvašení. Plísně ani nežádoucí bakterie laboratoř nenašla. Tuku je v něm o něco více, než se dočtete na etiketě, a v něm nadprůměrné množství transmastnýchh kyselin – krávy se pasou na alpských lučinách, a proto mají v trávicím traktu jiný mikrobiom, což vede i k odlišnému složení tuku. Porotu máslo v pozitivním smyslu zaujalo konzistencí a příjemnou čistou chutí. Pouze vůně by mohla být intenzivnější.

Citace: "K dokonalosti chyběla jen vůně."