Bio-Alpenbutter
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 7.12.2024 | 4.1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Pořadí i výsledná známka promítá zejména senzorické hodnocení (12členná zaškolená porota hodnotila vzhled, barvu, vůni, chuť, případnou intenzitu pachuti, tvrdost másla při rozkrojení a roztíratelnost). Jestliže laboratoř u některého vzorku odhalila přítomnost plísně nebo bakterie E.coli, známka byla automaticky snížena o 0,5 stupně. Známka: 1,9 Tento vzorek obsahuje prospěšné bakterie mléčného kvašení. Plísně ani nežádoucí bakterie laboratoř nenašla. Tuku je v něm o něco více, než se dočtete na etiketě, a v něm nadprůměrné množství transmastnýchh kyselin – krávy se pasou na alpských lučinách, a proto mají v trávicím traktu jiný mikrobiom, což vede i k odlišnému složení tuku. Porotu máslo v pozitivním smyslu zaujalo konzistencí a příjemnou čistou chutí. Pouze vůně by mohla být intenzivnější. Citace: "K dokonalosti chyběla jen vůně." |