Beurre d’Isigny Doux
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 7.12.2024 | 2.4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Pořadí i výsledná známka promítá zejména senzorické hodnocení (12členná zaškolená porota hodnotila vzhled, barvu, vůni, chuť, případnou intenzitu pachuti, tvrdost másla při rozkrojení a roztíratelnost). Jestliže laboratoř u některého vzorku odhalila přítomnost plísně nebo bakterie E.coli, známka byla automaticky snížena o 0,5 stupně. Známka: 3,6 Skladbě tuků nelze nic vytknout. Po mikrobiologické stránce je také v pořádku (pozn. však také dle etikety toto máslo obsahuje prospěšné bakterie mléčného kvašení). Ve vůni i v chuti jsou výrazněji cítit tóny zákysu. Vzorek nemá typickou máslovou chuť, tu kazí neurčitá cizí příchuť, díky níž nepůsobí dvakrát čerstvě. Citace: "Cizí pachuť ubila čerstvost másla." |