Probio Špaldová mouka hladká
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 7.12.2022 | 4.2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Test zohledňoval laboratorní analýzy (detekce pšenice špaldy a pšenice seté) a pekařské zkoušky (hodnocení senzorických vlastností pečiva připraveného z jednotlivých vzorků pedagogy i pekařskými učni ze SPŠ potravinářství a služeb, přičemž hodnocení učitelů mělo dvojnásobně vyšší váhu než známky od studentů). Známka ze senzoriky: 2,6 Výsledná známka: 1,8 Cena: 79,90 Kč/1 kg Výrobce PRO-BIO údajně jako první začal v Čechách pěstovat špaldu. V této mouce citlivé laboratorní metody zjistily minimálně 95 % špaldy, která podle ujištění producentů pochází „z polí bez chemie“. Poznatky z kuchyně: nejvýraznější ořechová vůně, nižší spotřeba vody oproti konkurenci, s těstem se velmi dobře pracuje. Hodnocení chuti: ořechová vůně po 8 minutách pečení téměř vyprchá, ale v chuti zůstává jemně pikantní. Kůrka je celistvá a nazlátlá, střídka vláčná a bez pórů. |