Bivoj Gothajský salám
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 19.2.2016 | 3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) obsah masa dle etikety: 45%vepřového a hovězího obsah masa dle laboratoře:68,1% Salám je sice vyrobený z vepřového a hovězího, ale na obale se nedozvíte, v jakém poměru. Masa má druhé nejvyšší množství, laickým hodnotitelům ale přišel nejtužší. Výrobce si pomáhá škrobem a éčky, nepoužívá ale zvýrazňovač chuti a vůně. Barva gothaje ale není zcela přirozená a ve složení zaráží použití rýžové vlákniny. Kolagenu má spíš méně a stejně tak vody. Salám obsahuje nejméně soli. Aby výrobce neděsil přidanými éčky, uvádí přídatné látky celými názvy. Je to oblíbený trik, který legislativa nezakazuje. |