Test vanilkových zmrzlin (smetanových)

9.6.2023

6 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
K-Classic Cremige Bourbon-Vanille Eiscreme4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Senzorické hodnocení (zaškolení odborníci z VŠCHT v Praze): 1,7
Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se mj. o laboratorní zjištění): 1-

Výsledná známka: 1-

Jedna se dvou nejlepších zmrzlin podle Sherlocka a současně vítěz senzorické části! Pyšní se téměř optimálním nášlehem, nejvyšším obsahem sušiny a navíc dle laboratoře obsahuje výhradně mléčný tuk. Výrobce si však pomáhá barvivem v podobě karotenů a najdeme v ní nejvyšší obsah přidaných cukrů. Ostatně jediná výtka z ochutnávky zněla "mírně sladší".
Bon Gelati Ice Cream Bourbon Vanilla4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Senzorické hodnocení (zaškolení odborníci z VŠCHT v Praze): 2
Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se mj. o laboratorní zjištění): 1-

Výsledná známka: 1-

Podle Sherlocka jedna ze dvou nejlepších zmrzlin - téměř optimální nášleh, nadprůměrný podíl sušiny, neobsahuje jiný než mléčný tuk. Obstála i v senzorické části, přestože zazněla výtka ohledně výrazné žluté barvy a sladší chuti.
Rios Ruská zmrzlina z čerstvé smetany4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Senzorické hodnocení (zaškolení odborníci z VŠCHT v Praze): 2,4
Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se mj. o laboratorní zjištění): 2

Výsledná známka: 2

Nejvíce našlehaná zmrzlina s měkčí konzistencí, pouze slabou vanilkovou příchutí a příliš bílou barvou. Obsah sušiny má lehce nadprůměrný a řadí se k méně sladkým. Barvivo ve složení nefiguruje a laboratoř potvrdila, že jiný než mléčný tuk v ní nenajdete.
Pinko Kopečková zmrzlina vanilka4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Senzorické hodnocení (zaškolení odborníci z VŠCHT v Praze): 1,9
Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se mj. o laboratorní zjištění): 2

Výsledná známka: 2

Velmi dobrá zmrzlina s optimálním nášlehem. Obsahuje průměrný podíl sušiny. K "lepší" barvě využil výrobce karoteny. Dělená druhá příčka jí patří v senzorice. Porotcům se líbil neotřelý dvoubarevný vzhled, nicméně výraznou žlutou barvu vnímali negativně.
Wera Nova Tradiční smetanová zmrzlina4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Senzorické hodnocení (zaškolení odborníci z VŠCHT v Praze): 2,3
Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se mj. o laboratorní zjištění): 1-

Výsledná známka: 2

Opravdu dobrá zmrzlina, která se obejde bez barviv. Má nadprůměrný obsah sušiny a laboratoř v ní neodhalila jiný než mléčný tuk. Je o něco více našlehaná. Při ochutnávce si nešlo nepovšimnout vyšší sladkosti a naopak slabších tónů vanilky.
Billa Premium Bourbon Vanilla Ice Cream4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Senzorické hodnocení (zaškolení odborníci z VŠCHT v Praze): 1,9
Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se mj. o laboratorní zjištění): 2

Výsledná známka: 2

+ skoro optimální nášleh, nejméně doslazovaná, kvalitní po senzorické stránce (příjemná vanilková chuť, obsahuje kousky vanilky)
- podprůměrný obsah sušiny (pozn. nejnižší v rámci testu), ve složení barvicí mrkvový koncentrát, slabší vůně