Test křehkých chlebů

2.6.2020

10 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
BonaVita Active Kukuřičné křehké plátky4,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledném hodnocení se podílely jednak senzorické vlastnosti, které posuzovala zkušená porota, a také výsledky analýzy, kterou prováděla laboratoř Vysoké školy chemicko-technologické - zejména s ohledem na tvrzení týkající se vlákniny, obsahu soli a přítomnosti akrylamidu.

Celková známka: 1,36
Známka ze senzoriky: 2,4
Známka za analytickou část: 1
Typ křehkého chlebu: extrudovaný

Lákavý vzhled, chlebík se dobře láme.
BonaVita Active Grahamové křehké plátky4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledném hodnocení se podílely jednak senzorické vlastnosti, které posuzovala zkušená porota, a také výsledky analýzy, kterou prováděla laboratoř Vysoké školy chemicko-technologické - zejména s ohledem na tvrzení týkající se vlákniny, obsahu soli a přítomnosti akrylamidu.

Celková známka: 1,48
Známka ze senzoriky: 2,2
Známka za analytickou část: 1,5
Typ křehkého chlebu: extrudovaný

Libá chuť, větší lepivost.
BonaVita Active Knäckebrot Kváskový4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledném hodnocení se podílely jednak senzorické vlastnosti, které posuzovala zkušená porota, a také výsledky analýzy, kterou prováděla laboratoř Vysoké školy chemicko-technologické - zejména s ohledem na tvrzení týkající se vlákniny, obsahu soli a přítomnosti akrylamidu.

Celková známka: 1,68
Známka ze senzoriky: 3,2
Známka za analytickou část: 1
Typ křehkého chlebu: knäckebrot

Příjemný na pohled, konzistence lehce tužší, semínka v chlebíku trochu žluklá!
BonaVita Active Pohankové Křehké plátky4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledném hodnocení se podílely jednak senzorické vlastnosti, které posuzovala zkušená porota, a také výsledky analýzy, kterou prováděla laboratoř Vysoké školy chemicko-technologické - zejména s ohledem na tvrzení týkající se vlákniny, obsahu soli a přítomnosti akrylamidu.

Celková známka: 1,72
Známka ze senzoriky: 2,8
Známka za analytickou část: 1,5
Typ křehkého chlebu: extrudovaný

Výraznější slaná chuť, průměrná lámavost.
Vepy Žitné placky, extra jemné, celozrnné4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledném hodnocení se podílely jednak senzorické vlastnosti, které posuzovala zkušená porota, a také výsledky analýzy, kterou prováděla laboratoř Vysoké školy chemicko-technologické - zejména s ohledem na tvrzení týkající se vlákniny, obsahu soli a přítomnosti akrylamidu.

Celková známka: 2
Známka ze senzoriky: 3
Známka za analytickou část: 2
Typ křehkého chlebu: extrudovaný

Nevýrazná chuť, snadná lámavost.
Wasa Delikates 100% celozrnná mouka, 22% vláknina3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledném hodnocení se podílely jednak senzorické vlastnosti, které posuzovala zkušená porota, a také výsledky analýzy, kterou prováděla laboratoř Vysoké školy chemicko-technologické - zejména s ohledem na tvrzení týkající se vlákniny, obsahu soli a přítomnosti akrylamidu.

Celková známka: 2,12
Známka ze senzoriky: 2,3
Známka za analytickou část: 3
Typ křehkého chlebu: knäckebrot

Snadná lámavost, příjemná chuť.
Racio Celozrnné chlebíčky rýžové s kukuřicí3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledném hodnocení se podílely jednak senzorické vlastnosti, které posuzovala zkušená porota, a také výsledky analýzy, kterou prováděla laboratoř Vysoké školy chemicko-technologické - zejména s ohledem na tvrzení týkající se vlákniny, obsahu soli a přítomnosti akrylamidu.

Celková známka: 2,24
Známka ze senzoriky: 2,6
Známka za analytickou část: 3
Typ křehkého chlebu: pufovaný

Příjemná chuť i vzhled.
Racio Knäckebrot multigrain3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledném hodnocení se podílely jednak senzorické vlastnosti, které posuzovala zkušená porota, a také výsledky analýzy, kterou prováděla laboratoř Vysoké školy chemicko-technologické - zejména s ohledem na tvrzení týkající se vlákniny, obsahu soli a přítomnosti akrylamidu.

Celková známka: 2,28
Známka ze senzoriky: 3,7
Známka za analytickou část: 2
Typ křehkého chlebu: knäckebrot

Nejhorší hodnocení v senzorice si tento vzorek vysloužil tvrdou konzistencí a nahořklou připečenou chutí.
Racio Knäckebrot multigrain (zelený obal)3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledném hodnocení se podílely jednak senzorické vlastnosti, které posuzovala zkušená porota, a také výsledky analýzy, kterou prováděla laboratoř Vysoké školy chemicko-technologické - zejména s ohledem na tvrzení týkající se vlákniny, obsahu soli a přítomnosti akrylamidu.

Celková známka: 2,48
Známka ze senzoriky: 2,2
Známka za analytickou část: 4
Typ křehkého chlebu: pufovaný

Hodnotou akrylamidu se blíží k maximální povolené hranici! (320 z 350 μg/kg)
Racio BIO špadlové chlebíčky3,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledném hodnocení se podílely jednak senzorické vlastnosti, které posuzovala zkušená porota, a také výsledky analýzy, kterou prováděla laboratoř Vysoké školy chemicko-technologické - zejména s ohledem na tvrzení týkající se vlákniny, obsahu soli a přítomnosti akrylamidu.

Celková známka: 2,8
Známka ze senzoriky: 2
Známka za analytickou část: 5
Typ křehkého chlebu: pufovaný

Vzhled, vůně, konzistence i chuť příjemné, nicméně jako jediný překročil maximální povolené množství akrylamidu! (hranice 350 μg/kg x tento vzorek 390 μg/kg)