Tuřanské kysané zelí ve sl. nálevu


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test kysaného zelí 2024

25.2.2024
1zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 8 (nejhorší)

Skladba výsledné známky – 40 % senzorické hodnocení MF DNES (12 porotců), 20 % obsah vitaminu C (v mg/kg kysaného zelí), 20 % obsah mléčných bakterií, 10 % sůl (obsah, rozdíl deklarovaného a reálně naměřeného obsahu) a 10 % přídatné látky.

Známka ze senzoricky: 2,1
Výsledná známka: 2,9

Cena (v přepočtu za 100 g): 4,60 Kč
Výrobce: Agro-Brno Tuřany

Po nutriční stránce není toto zelí žádná výhra. Konzervace disiřičitanem se postarala o téměř nulové množství živých mléčných bakterií a překvapivě málo má také vitaminu C. V teplé kuchyni však poslouží. V senzorické části padaly rozporuplné názory. Části hodnotícím přišlo zelí mdlé, bez energie a s příliš drobnými kousky. Naopak jiní ocenili jemnější vůní s lehkým aroma kmínů, rovnoměrné nakrouhání, slabší intenzitu kyselé chuti a příjemně křupavou konzistenci.

Citace: "Jemné, leč vhodné jen na vaření."