Smetanovo kysané zelí ze statku


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test kysaného zelí 2024

25.2.2024
5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 8 (nejhorší)

Skladba výsledné známky – 40 % senzorické hodnocení MF DNES (12 porotců), 20 % obsah vitaminu C (v mg/kg kysaného zelí), 20 % obsah mléčných bakterií, 10 % sůl (obsah, rozdíl deklarovaného a reálně naměřeného obsahu) a 10 % přídatné látky.

Známka ze senzoricky: 2,2
Výsledná známka: 1,5

Cena (v přepočtu za 100 g): 9 Kč
Výrobce: David Smetana, Hradec Králové – Svobodné Dvory

Ve 200 g porci zelí obsahuje necelé 4 g soli, téměř celou denní dávku vitaminu C a nejvíce bakterií mléčného kvašení. Ve složení se obejde bez konzervantů, antioxidantů a dalších aditiv. Na první pohled působí sympaticky – bez kazů, jen s „pihami“ kmínu. Při podrobnějším zkoumání však hodnotící narazili na fakt, že některé kousky byly nakrouhané jemně, jiné měly podobu velkých kusů. V ústech křupavé, nicméně bezvýrazné.

Citace: „Zdravé, jen ledabyle nakrouhané.“