Test kupovaného vánočního cukroví

11.12.2019

9 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Vánoční cukroví máslové4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Známka ze senzoriky: 1,55

Tuk použitý při výrobě: máslo
Výrobce: Globus ČR v.o.s.

Podle vzhledu vánoční klasika. Výběr je velmi pestrý, jednotlivé kousky vypadají propracované a dobře chutnají.
Sladké vánoční cukroví - vánoční kolekce s máslem4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Známka ze senzoriky: 1,73

Tuk použitý při výrobě: máslo, rostlinné tuky a oleje
Výrobce: Penam, a.s.

Toto cukroví vynikalo svým vzhledem. V krabici naleznete vyváženou kombinaci jednotlivých druhů - křehké, akorátně sladké, rozplývá se na jazyku.
Sváteční čajová kolekce s máslem4,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Známka ze senzoriky: 1,91

Tuk použitý při výrobě: máslo, rostlinné tuky a oleje
Výrobce: Penam, a.s.

Kolekce obsahuje 5 druhů cukroví - chuťově velmi odlišných. Dobré, pěkně zdobené.
Vanilkové rohlíčky Sváteční pečivo3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Známka ze senzoriky: 2,18

Tuk použitý při výrobě: rostlinné tuky a oleje
Výrobce: Penam, a.s.

Velmi dobré chuťově vyvážené vanilkové rohlíčky!
Máslové vánoční rohlíčky3,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Známka ze senzoriky: 2,36

Tuk použitý při výrobě: máslo
Výrobce: Penam, a.s.

Lahodné, křehké, chuťově vyvážené.
Špaldové vánoční cukroví3,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Známka ze senzoriky: 2,73

Tuk použitý při výrobě: rostlinné tuky a oleje
Výrobce: JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s.r.o.

Zvláštní pachuť může být způsobena špaldovou moukou. Veškeré cukroví si je vzájemně velmi podobné, stejné těsto. Liší se pouze náplní/čokoládou.
Vánoční cukroví3,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Známka ze senzoriky: 2,73

Tuk použitý při výrobě: rostlinné tuky a oleje
Výrobce: JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s.r.o.

Hodně druhů (více než 10), menší propracovanost co se týče vzhledu, lehce tužší, některé kousky s oříšky měly zvláštní pachuť.
Rohlíčky vanilkové3,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Známka ze senzoriky: 2,91

Tuk použitý při výrobě: neuveden
Výrobce: AHOLD Czech Republic, a.s.

Hodně citrónové, suché, některé tvary deformované. Těžko je nazývat vánočním pečivem, natož klasikou v podobě "vanilkových rohlíčků".
Čajové pečivo se sladidlem2,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Známka ze senzoriky: 3,36

Tuk použitý při výrobě: rostlinné tuky a oleje
Výrobce: Penam, a.s.

Toto cukroví dopadlo v senzorice nejhůře, ale hodnotící nevěděli, že se jedná o vzorky se sladidlem. Sami poté uznali, že jinak bylo příjemné, i když méně sladké, vláčné a jemné. Navíc nemělo výraznou pachuť po sladidlech.