Test sýrů určených k přípravě na grilu

30.8.2022

12 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
BEDDA Veganské plátky na rozpékání2,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky (12 zaškolených porotců) a zbylých 40 % ovlivnila analytická zjištění (výživové údaje, hmotnost a koliformní bakterie).

Hodnocení senzorické části: 4,50
Hodnocení analytické části: 1,00
Výsledná známka: 3,10

Pro grilování se nehodí, příliš se roztéká. Vysoká žvýkatelnost konzistence, v chuti výraznější kyselost a pachutě.
ZORBA GREEK STYLE Rozpékací sýr do trouby a na gril s příchutí Gyros3,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky (12 zaškolených porotců) a zbylých 40 % ovlivnila analytická zjištění (výživové údaje, hmotnost a koliformní bakterie).

Hodnocení senzorické části: 2,90
Hodnocení analytické části: 3,00 (nesoulad mezi deklaracemi v obsahu soli a tuku)
Výsledná známka: 2,94

Přílišná intenzita slané chuti a kořeněného ochucení. Konzistence soudržná, měkká.
LAKTOS Allami tradiční grilovací sýr ze středomoří3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky (12 zaškolených porotců) a zbylých 40 % ovlivnila analytická zjištění (výživové údaje, hmotnost a koliformní bakterie).

Hodnocení senzorické části: 2,20
Hodnocení analytické části: 3,00 (nesoulad mezi deklaracemi v obsahu soli a tuku)
Výsledná známka: 2,52

Harmonická chuť, libá vůně, typický zástupce dané kategorie X v ústech vrže a má lehce tužší konzistenci.
OLMA Olmín na grilování3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky (12 zaškolených porotců) a zbylých 40 % ovlivnila analytická zjištění (výživové údaje, hmotnost a koliformní bakterie).

Hodnocení senzorické části: 3,50
Hodnocení analytické části: 1,00
Výsledná známka: 2,50

Vysoká stupeň zralosti sýra, vytéká hned po zakrojení. Použité koření však dodává spíše hořkou chuť.
VIOLIFE Grill Me! mediterranean style3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky (12 zaškolených porotců) a zbylých 40 % ovlivnila analytická zjištění (výživové údaje, hmotnost a koliformní bakterie).

Hodnocení senzorické části: 3,50
Hodnocení analytické části: 1,00
Výsledná známka: 2,50

Vzhledově nic moc a slabě se roztéká. Chuť a vůni lze označit za intenzivní, nicméně chuť patří k podprůměrně příjemným.
BRAZZALE MORAVIA Grillami3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky (12 zaškolených porotců) a zbylých 40 % ovlivnila analytická zjištění (výživové údaje, hmotnost a koliformní bakterie).

Hodnocení senzorické části: 2,30
Hodnocení analytické části: 1,00
Výsledná známka: 2,18

Příjemně tuhá kůrka, střed měkký. Sympatická textura. Aroma lze označit jako mírně vařivé po záhřevu mléčných bílkovin, ale jinak v pořádku.
MORAVIA Panýr - Sýr nejen na grilování4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky (12 zaškolených porotců) a zbylých 40 % ovlivnila analytická zjištění (výživové údaje, hmotnost a koliformní bakterie).

Hodnocení senzorické části: 2,30
Hodnocení analytické části: 1,00
Výsledná známka: 1,78

Textura kompaktní, líbivý vzhled, výrazná sýrová chuť...slabší slanost.
PRÉSIDENT Cheese steak original4,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky (12 zaškolených porotců) a zbylých 40 % ovlivnila analytická zjištění (výživové údaje, hmotnost a koliformní bakterie).

Hodnocení senzorické části: 2,00
Hodnocení analytické části: 1,00
Výsledná známka: 1,60

Skutečně příjemná mléčná chuť i textura, přiměřená slanost. Dobře se krájí.
MADETA Sýr na pánev klasik4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky (12 zaškolených porotců) a zbylých 40 % ovlivnila analytická zjištění (výživové údaje, hmotnost a koliformní bakterie).

Hodnocení senzorické části: 1,80
Hodnocení analytické části: 1,00
Výsledná známka: 1,48

Lahodné aroma a opravdu příjemná konzistence i sýrová chuť. Výborné rozměry pro daný typ konzumace.
LIPTOV Polooštiepok sýr na gril4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky (12 zaškolených porotců) a zbylých 40 % ovlivnila analytická zjištění (výživové údaje, hmotnost a koliformní bakterie).

Hodnocení senzorické části: 1,80
Hodnocení analytické části: 1,00
Výsledná známka: 1,48

Silně avšak příjemně uzená vůně. Tužší kůrka funguje jako ochrana před velmi intenzivně se roztékajícím jádrem. Vyšší slanost chuti v senzorice nevadila.
SEDLČANSKÝ HERMELÍN Na gril, jemný4,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky (12 zaškolených porotců) a zbylých 40 % ovlivnila analytická zjištění (výživové údaje, hmotnost a koliformní bakterie).

Hodnocení senzorické části: 1,70
Hodnocení analytické části: 1,00
Výsledná známka: 1,42

Kvalitně vyvážená chuť, výborné ochucení, příjemná vůně. Navíc se tento měkký sýr s plísní v těstě krásné roztéká.
SMETANITO Sýr na gril a pánev4,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky (12 zaškolených porotců) a zbylých 40 % ovlivnila analytická zjištění (výživové údaje, hmotnost a koliformní bakterie).

Hodnocení senzorické části: 1,60
Hodnocení analytické části: 1,00
Výsledná známka: 1,36

Po grilování velmi příjemná vůně i textura. Intenzivněji slanější chuť v senzorice nevadila.