Test rybích salátů v majonéze

27.9.2018

8 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Tesco Rybí salát v majonéze4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledky jsou odrazem senzorického hodnocení.
Známka testu: 1,8

Vítěz testu! Pro hodnotitele nejchutnější. Obsah masa sice nižší, nicméně ve větších kouskách. Barva, konzistence a vůně příjemná. Čerstvý vzhled. Harmonický co se týče kořeněnosti a tučnosti, poměr kyselosti/sladkosti v rovnováze.
Varmuža Rybí salát v majonéze4,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledky jsou odrazem senzorického hodnocení.
Známka testu: 1,9

Salát s většími kousky ryb byl shledán chutným. Lehce kyselejší, správně kořeněný. Světlejší barva, čerstvý look, konzistence v pořádku. Vůně vyhovující, stejně jako tučnost a sladkost. Laboratorní testy u něj zjistily nejvyšší obsah omega-3 mastných kyselin.
Nautica Rybí salát v majonéze4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledky jsou odrazem senzorického hodnocení.
Známka testu: 2,0

Vyhovující čerství vzhled s přirozenou barvou. Kořeněný přiměřeně, sladkost nevýrazná, tučnost a kyselost optimální. Zaujal nejlepší vůní a pevnou složku (rybu a zeleninu) měl nejměkčí. Laboratorní testy prokázaly nejnižší celkový obsah biogenních aminů v mase.
Albert Rybí salát s majonézou3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledky jsou odrazem senzorického hodnocení.
Známka testu: 2,1

Chuťově spotřebitelům přišel vyvážený s nevýraznou sladkostí a měkčím pevným podílem (ryba, zelenina). Barva, konzistence a vzhled v pořádku.
Rybex Rybí salát v majonéze3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledky jsou odrazem senzorického hodnocení.
Známka testu: 2,5

Chuť kyselejší ale optimálně kořeněná. Nejlépe hodnocený vzhled - vhodná konzistence, přirozená barva. Příjemná vůně, přiměřená tučnost a spíše nevýrazná sladkost. Analýza ukázala, že obsahuje největší množství kyseliny sorbové a benzoové.
Preto Ryba Žilina Treska v majonéze2,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledky jsou odrazem senzorického hodnocení.
Známka testu: 3,4

Pevný podíl (ryba a zeleniny) testující ohodnotili jako nejhorší. Oproti ostatním vzorkům zde byl rozmixovaný. Konzistence vyhovující, barvově nejsvětlejší. Chuť: minimálně kořeněný, málo sladký, přiměřeně tučný a výrazně kyselá. Dle výsledků laboratoře obsahoval nejméně soli a biogenních aminů v mase.
Happy fish Rybí salát v majonéze1,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledky jsou odrazem senzorického hodnocení.
Známka testu: 4,3

V chuti dominuje paprika. Málo ryb, zelenina na velké kusy, zbarven do oranžova, konzistence řídká. Celkově hodnoticím chuť i vůně přišla atypická/cizí. V přepočtu ceny na 100g vychází nejdráže. V laboratoři zjistili, že má ze všech testovaných vzorků nejnižší obsah masa, sušiny i omega-3 mastných kyselin.
Atlantik Rybí salát s majonézou1,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledky jsou odrazem senzorického hodnocení.
Známka testu: 4,4

Tužší salát ostré chuti s nejhůře hodnocenou vůní. Nehezký vzhled tmavé barvy, nepůsobí čerstvě. Vysoká kyselost a tučnost. Po finanční stránce vychází nejlevněji. Při laboratorní analýze dobře dopadl díky nejvyššímu obsahu masa a sušiny, naopak jako nejhorší vyšel, co se obsahu soli a kyseliny sorbové a benzoové týče.