Test mletých mas

13.11.2020

3 potraviny

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Řezníkova porce Mleté maso mix XXL3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na celkové známce se podílí hodnocení senzoriky (od 12 běžných spotřebitelů) a Potravinového Sherlocka (laboratorní zjištění).

Celková známka: 2-
Hodnocení senzoriky: 3,6
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1

Z analytického hlediska naprosto vyhovující vzorek, jež se pyšní nejvyšším obsahem bílkovin. Informace na etiketě v pořádku. Výsledný dojem kazí senzorika. Maso bylo suché, našlo se v něm dost chrupavek a chutnalo zkrátka nejméně.
Mistři od fochu Hovězí a vepřové4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na celkové známce se podílí hodnocení senzoriky (od 12 běžných spotřebitelů) a Potravinového Sherlocka (laboratorní zjištění).

Celková známka: 2
Hodnocení senzoriky: 3,0
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1

Z obalu se dočtete o původu masa a zjistíte, že naprosto vyhovuje i svými kvalitativními parametry. Výborné výsledky si odnesl také z laboratorní analýzy. Chuťově už to tak veselé není - tuhé, fádní, obsahuje dost chrupavek.
Tesco Mleté maso míchané4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na celkové známce se podílí hodnocení senzoriky (od 12 běžných spotřebitelů) a Potravinového Sherlocka (laboratorní zjištění).

Celková známka: 1-
Hodnocení senzoriky: 2,6
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1

Vítěz! Maso obsahuje pomálu soli a poměr kolagen/bílkoviny vyhovuje legislativním požadavkům. Na etiketě naleznete původ masa i jeho podíl (100%). V senzorice zazněly výtky ohledně sušší téměř drobivé konzistence, slabé vůně a nesourodosti barvy (pozn. světlá a tmavá místa).