Test krůtího jerky

16.5.2023

5 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Indiana Real Bite of Power Original3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 30 % podílelo senzorické hodnocení, dalších 30 % zohledňuje obsah bílkovin ve 100 g a v 1 porci, 25 % má na svědomí obsah soli ve 100 g a v 1 porci a zbylých 15 % tvoří obsah tuku a podíl mastných kyselin.

Známka z ochutnávky: 1,9
Výsledná známka: 2,1
Cena (v přepočtu za 100 g): 221,10 Kč

Vítěz testu! Výrobce deklaruje 46 % bílkovin ve 100 g jerky. Laboratoř naměřila dokonce 50 %! Nicméně také skoro 4 g soli...při konzumaci denní doporučené porce máte hned 1 g v sobě. Podíl nasycených mastných kyselin v tucích je sice z krůtích jerky nejvyšší, ale i tak je jich v sušeném mase „pouze“ cca třetina. Porotci si pochutnali - výborná a ničím nerušená chuť masa, pěkná textura, ideální barva, velmi jemná pikantní chuť, optimální slanost.
Jihočeské Jerky Bejby3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 30 % podílelo senzorické hodnocení, dalších 30 % zohledňuje obsah bílkovin ve 100 g a v 1 porci, 25 % má na svědomí obsah soli ve 100 g a v 1 porci a zbylých 15 % tvoří obsah tuku a podíl mastných kyselin.

Známka z ochutnávky: 2,7
Výsledná známka: 2,3
Cena (v přepočtu za 100 g): 245 Kč

Krásně jednoduché složení - pouze krůtí maso a mořská sůl. Soli je však moc! Z etikety se dozvíte hodnotu max. 1,5 g na 100 g, laboratoř však odhalila více jak dvojnásobné množství. Palec nahoru za vysoký obsah bílkovin (pozn. skoro 56 %) a jeden z nejnižších podílů nasycených mastných kyselin. Euforie se při ochutnávce nekonala, nicméně jerky byly pouze jemně slané a chválu si vysloužila jejich poddajná konzistence.
Jihočeské Jerky natur3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 30 % podílelo senzorické hodnocení, dalších 30 % zohledňuje obsah bílkovin ve 100 g a v 1 porci, 25 % má na svědomí obsah soli ve 100 g a v 1 porci a zbylých 15 % tvoří obsah tuku a podíl mastných kyselin.

Známka z ochutnávky: 3,5
Výsledná známka: 2,6
Cena (v přepočtu za 100 g): 245 Kč

Čisté složení - maso a sůl. Tuku mají poměrně málo, mastné kyseliny jsou v solidním poměru, laboratoř objevila i nějaké omega-3 kyseliny. Bílkovin obsahují o trochu víc, než slibuje výrobce, ale totéž platí i o soli. Namísto 0,56 g soli je jí v sáčku 0,78 g. Rozdíl laikovi může přijít nepatrný, ale z doporučeného denního limitu WHO (pozn. 5 g) už to představuje citelné množství. Nižší hodnota tuku se projevila v ochutnávce, kdy plátky byly značně houževnaté a tuhé. V chuti nevýrazné (slabá slanost i kořeněnost).

Jim Jerky krůtí3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 30 % podílelo senzorické hodnocení, dalších 30 % zohledňuje obsah bílkovin ve 100 g a v 1 porci, 25 % má na svědomí obsah soli ve 100 g a v 1 porci a zbylých 15 % tvoří obsah tuku a podíl mastných kyselin.

Známka z ochutnávky: 2,8
Výsledná známka: 2,6
Cena (v přepočtu za 100 g): 295,20 Kč

Ve složení zbytečné extrakty a aditiva. Deklarace obsahu bílkovin (pozn. 49 % odpovídá), ovšem v množství soli se výrobce pořádně sekl - oproti avizovaným 3,2 g o rovný 1 g více. Tleskáme za vzornou skladbu mastných kyselin v tucích. Maso je jemně slané a pikantní, textura příjemná, barva světlejší...ale že by vyloženě nadchlo, to se konstatovat nedá.
Sušené maso Adventure Menu3,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 30 % podílelo senzorické hodnocení, dalších 30 % zohledňuje obsah bílkovin ve 100 g a v 1 porci, 25 % má na svědomí obsah soli ve 100 g a v 1 porci a zbylých 15 % tvoří obsah tuku a podíl mastných kyselin.

Známka z ochutnávky: 3,1
Výsledná známka: 2,7
Cena (v přepočtu za 100 g): 356 Kč

Dle etikety super kousek. Ale ouha, to by do toho nesměla vstoupit laboratoř - bílkovin má oproti deklaraci méně (69 vs. 77 %) a soli ve 100 g o 1,1 g více! Mají nejnižší obsah tuku a profil mastných kyselin odpovídá libové krůtě. Minimum tuku způsobilo tuhou a nepoddajnou konzistenci. Chuť je sice čistě masová, ale postrádá jiskru.