Klobásy na gril

17.7.2015

9 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Párty klobáska Globus4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

129Kč/kg
Obsah tuku: 23%
Obsah masa: 98,3%
Z testu : Bílá klobása norimberského typu. Vysoký podíl masa a bez dusitanů. Středně hrubá konzistence, dobrá masová chuť, ale málo šťavnatá a méně výrazná. Jsou v ní patrné kolagenní části. Známka za senzorické hodnocení 2,1.
Láďa Grileman Klobáska od Mistra4,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

150Kč/kg
obsah tuku : 30%
obsah masa: 95,2%
Vysoký obsah masa, ale i tuku. Chuť je výrazná, papriková. Klobása má středně hrubou konzistenci. Znatelné chyby ve zpracování - velká porovitost, vzduchové bubliny. Známka za senzorické hodnocení 2,4.
Šanda Grilovací klobása na váhu4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

219Kč/kg
obsah tuku: 33%
obsah masa: 90,9%
Z testu: bílá klobása z malého řeznictví s vysokým obsahem masa i tuku, bez dusitanů. Konzistence je dobrá, soudržná, na skusu jsou ale zřetelné kolagenní části. Po ugrilování je trochu sušší. Podle hodnocení poroty lépe vypadá, než chutná. Známka za senzorické hodnocení 2,3.
Dr. Natur Grilovací klobása Pikant3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

166Kč/kg
obsah tuku: 28%
obsah masa: 92,7%
Pikantní klobása s vysokým obsahem masa. Analýzy objevily vysoký počet mikroorganismů a bakterií mléčného kvašení. V klobáse se nachází hodně kolagenních částic. Po opečení z ní vytéká tuk. Chuť je dobrá, ale paprika přebíjí chuť masa. Známka za senzorické hodnocení 1,8.
Purland Bavorská masová klobása3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

113Kč/kg
obsah tuku: 27%
Obsah masa: 88,5%
Nejlevnější vzorek ze všech.
Klobása není tepelně opracovaná, jde o masný polotovar. Vysoký obsah masa, neobsahuje dusitany. Konzistence je nesoudržná, střívko měkké, jsou znatelné chrupavky. Chuť je mastná, nevýrazná, chybí v ní víc koření. Známka za senzorické hodnocení 2,7.
Ponnath Bavorská gril. klobása3,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

235Kč/kg
Obsah tuku: 33%
Obsah masa: 83,4%
Druhá nejdražší klobása.
Neobsahuje dusitany. Obsah masa je nižší, než výrobce deklaruje. Konzistence je středně hrubá, za syrova pevná, po ugrilování sušší, střívko měkké. Voní po bylinkách, chutná velmi dobře, ale je hodně tučná. Známka za senzorické hodnocení 1,8.
Vocílka Grilovací klobáska3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

160Kč/kg

Obsah tuku 19%
Obsah masa: 80,7%
Klobása bez dusitanů, s nízkým obsahem tuku. Obsah masa vyhovuje po započítání 10% nejistoty měření.
Vysoký počet mikroorganismů a bakterií mléčného kvašení. Konzistence nestabilní - klobása se rozpadá za syrova i po upečení.
Obsahuje hrubé kolagenní částice.
Koření přebíjí chuť masa. Známka za senzorické hodnocení 2,9,
Grill & Fun Klobásky3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

175Kč/kg
Obsah tuku: 30%
Obsah masa: 85,2%
Klobása bez dusitanů, ale s glutamanem sodným. Nižší obsah masa. Viditelné chyby ve zpracování (chrupavky na řezu). Chuť nevýrazná, po ugrilování málo šťavnatá, sušší. Obsahuje příliš bylinek, které chuť masa přebíjejí. Známka za senzorické hodnocení 3,1 (nejhorší).
Múúú Klobása s česnekem3,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

180Kč/kg
Obsah tuku: 17%
Obsah masa: 71,7%
Nejnižší obsah masa, deklaraci nevyhovuje ani s 10% nejistotou měření.
Nízký obsah tuku. Chyby ve zpracování - na řezu jsou patrné hrubé částice, chrupavky a úlomky kostí. Střívko je tužší, chuť dobrá.
Známka za senzorické hodnocení 1,9.