Jahodové sirupy

17.9.2015

14 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Ah basic Strawberry sirup1,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

obsah ovocné složky méně než 1%
Sirup obsahuje jahody jen jako součást jahodového aroma, je jich tedy velmi pravděpodobně méně než 1%. Také obsah cukrů je nejnižší ze všech testovaných vzorků,legislativní požadavek splnil jen se započtením nejistoty měření. Barva je velmi světlá, vůně dětem připomínala ovocný čaj. Chuť kyselá, málo ovocná, umělá. Známka za senzorické hodnocení 3,6.
Jupí sirup jahoda2,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Obsah ovocné složky 1%
Velmi nízký obsah ovocné složky (1%). nejnižší obsah sacharózy, nízký je i obsah všech cukrů. Sirup jako jediný obsahuje konzervant i antioxidant. Barva je nevýrazná, spíš bledá. Chuť koncentrátu i naředěného sirupu je příliš kyselá, jsou v ní znatelná umělá sladidla. Jahody jsou téměř neznatelné. Známka za senzorické hodnocení 3,2.
Korunní sirup jahoda, granátové jablko2,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Obsah ovocné složky min. 10%
Ovocná složka tvoří 10%, ovšem podle složení jahody vůbec neobsahuje, jen jablko a granátové jablko. Obsah cukrů je 62%. Barva připomínala maliny, vůně lesní jahody. Chuť je atypická, málo jahodová (Děti: "Tohle jsou jahody?") a kazí ji cizí pachuti - jsou znatelné tóny trávy, dřeva, listů i plastu. Známka za senzorické hodnocení 2,8.
Krtečkův ovocný sirup extra hustý jahoda3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Obsah ovocné složky min. 20%
Obsah ovocné složky 10%, je tvořena pouze jahodami. Obsah cukrů je nižší. Barva trochu zakalená a připomíná spíš grep. Ani vůně se jahodám moc neblíží, voní po zkvašených jablkách.
Také chuť sirupu je atypická, s cizími příchutěmi, jahody jsou zcela neznatelné, jasně dominuje citrusová chuť. Známka za senzorické hodnocení 3,3.
Relax Sirup jahoda, lesní jahoda3,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Obsah ovocné složky min. 12%
Obsah ovocné složky je 12%, ovšem z většiny je tvořena jablky, až poté jahodami (1%) a lesními jahodami (0,5%). Obsah cukru je nižší. Barva koncentrátu připomíná spíše malinu či třešeň. Dětem vyhovovala, stejně jako vůně. Oběma skupinám vadila příliš sladká chuť, daná nejspíše i nižším poměrem ředění. Známka za senzorické hodnocení 2,6.
Hello Ovocný sirup extra hustý jahoda3,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Obsah ovocné složky min. 10%
Ovocná složka tvoří 10% a jde pouze o jahody. Obsah cukrů je průměrný. Dětem ani dospělým nevyhovovala zakalená narůžovělá barva a lehce umělá vůně. Obě skupiny prohlásily, že v chuti nejsou znatelné jahody, dominuje citrusová příchuť. Sirup je nepříjemně kyselý a jsou v něm znatelné umělé tóny. Známka za senzorické hodnocení 3,2.
Sirup Jahoda Tradiční cukrový3,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Obsah ovocné složky 12%
Řemeslný sirup obsahoval nejvíce cukrů ze všech vzorků (66%). Jako jediný neobsahuje žádná barviva, aroma, konzervanty ani antioxidanty. Obsah ovocné složky, tvořené jen jahodami je 12%. Vinou vysokého poměru ředění 1:15 je nápoj velmi světlý, dětem barvou připomíná šťávu ze školní jídelny, bez výraznější vůně i chutě. Známka za senzorické hodnocení 3,9 (nejhorší ze všech).
Neli Sirup jahoda3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Obsah ovocné složky 20%.
Ovocná složka představuje 20%, kromě jahod sirup obsahuje také bezinky. Obsah cukrů je průměrný (59%). Barva koncentrátu i naředěného je hodně tmavá, což oceňují spíše děti, dospělým přijde netypická. Chuť je příjemná, bez cizích pachutí, zejména pro dospělou část poroty je ale příliš sladká. Známka za senzorické hodnocení 2,4.
Albert Excellent Sirup jahoda3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Obsah ovocné složky 20%
Obsah ovocné složky je 20%, sirup kromě jahod obsahuje také šťávu z bezinek. Obsah cukrů je nízký (54%). Barva zaujala spíše děti, dospělým připadala příliš tmavá, typický spíš pro višeň. Vůně je příjemná, ovocná. Dětem sirup chutnal ze všech testovaných vzorků nejvíc. Možná i díky nižšímu poměru ředění byla pro některé zbytečně sladká. Známka za seznorické hodnocení 2,1.
Yo Fruchtsirup Erdbeere3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)
Tesco sirup Jahoda3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Obsah ovocné složky 20%
Obsah ovocné složky 20%, je tvořena pouze jahodami. Průměrný obsah cukrů (60%). Obsahuje konzervant. Barvu porota označila jako příjemnou, odpovídající. Vůně je nevýrazná a dospělí v ní cítili umělé tóny. Koncentrát je výrazně kyselý. Naředěný sirup měl u některých dětí úspěch, ale obecně hodnotitelům připadal příliš sladký. Známka za senzorické hodnocení 2,7.
RAUCH happy day Sirup Strawberry3,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

obsah složky min.20%
Sirup obsahuje 20% jahodové složky. Kromě ní je obsažena i šťáva z černého bezu. Nejvyšší obsah vitaminu C ze všech vzorků. Průměrný obsah cukrů (60%).
Barva příjemná, ale spíš než jahodu připomíná pomeranč. Ve vůni byl patrný umělý závan. Chuť koncentrátu i naředěného sirupu byla pro obě skupiny porotců příliš sladká. Známka za senzorické hodnocení 2,5.
Fruiss Sirop, Fraise, Fraise des Bois4,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Obsah ovocné složky: min. 30%
Nejvyšší obsah ovocné složky, ale jen 15% je tvořeno jahodami a lesními jahodami. Vysoký obsah cukrů (65%).
Bara sirupu se dětem líbila, dospělým připadala příliš tmavá, pro jahody netypická. Ani jednu část poroty nenadchla slabá vůně. Chuť příliš sladká, zvláštní, pro jahody netypická se znatelnými tóny jiného ovoce. Známka za senzorické hodnocení 2,4.
GRÜNHOF ovocný sirup jahoda4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

obsah ovocné složky: 30%
Nejvyšší obsah ovocné složky, která je navíc tvořena pouze jahodami. Sirup má vysoký obsah cukrů (64%). V neředěné podobě chutnal porotě nejvíce, velmi dobrou známku dostal také sirup naředěný. Barva je méně výrazná, ale přirozená. V chuti vadila příliš sladká chuť, která se prosazovala na úkor ovocné a kyselé složky. Známka za senzorické hodnocení 2,3.