Test smetanových a tvarohovo-smetanových krémů

27.9.2019

6 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Albert Quality Smetanový krém kakaový4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení: 1-
Známka ze senzoriky: 3
Známka od Potravinového Sherlocka: 1

Vítěz testu!- a to i přes průměrné hodnocení senzoriky. V ní mu byly vytýkány: řídkost, horší vzhled, hrudkovitá konzistence, slabá vůně a světlá barva. Naopak laboratorní analýza vyšla doslova "na jedničku" - druhé nejvyšší množství bílkovin, druhý nejnižší obsah sacharózy, dobrý podíl sušiny, čisté složení (bez stabilizátorů, zahušťovadel, atp.). Navíc překvapil cenou - nejlevnější z testovaných krémů!
Madeta Lipánek maxi kakaový4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení: 2
Známka ze senzoriky: 2,9
Známka od Potravinového Sherlocka: 1

Pozitiva: druhé nejnižší množství cukru, jednoduché složení, nejvyšší obsah bílkovin. Po senzorické stránce spadá do průměru, mínusy: řidší konzistence s drobnými hrudkami, atypická vůně, málo kakaový.
Pilos Ušáček kakaový4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení: 2
Známka ze senzoriky: 1,8
Známka od Potravinového Sherlocka: 2

Tento kakaový krém vyhrál senzorickou část testu. Až na drobné hrudky neměli hodnotící žádnou výtku. Naopak ocenili příjemnou kakaovou chuť i vůni, skvělou barvu, optimální poměr sladkosti/tučnosti a vyhovující konzistenci.
Bobík maxi čokoládový3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení: 2-
Známka ze senzoriky: 2,5
Známka od Potravinového Sherlocka: 3

Jedná se o energeticky nejvydatnější výrobek testu - krom pořádné porce tuku jedním balením zkonzumujete hned více než čtyři kostky cukru. Výrobce se neobešel bez škrobu či jedlé želatiny. Za senzoriku získal druhé nejlepší hodnocení, zejména díky jemné a nadýchané konzistenci, lahodné kakaové chuti, optimálnímu vzhledu a vyváženému poměru sladkosti/tučnosti.
Pribináček kakao3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení: 2-
Známka ze senzoriky: 3,3
Známka od Potravinového Sherlocka: 2

Kladně lze hodnotit nejnižší obsah cukru. Bohužel je však nejtučnější. Navíc vzhledem k většímu balení má tato "svačinka" poměrně vysokou energetickou hodnotu. Další body ztrácí za nejnižší podíl tukuprosté kakaové sušiny, nejvyšší cenu (v přepočtu na 100g) a skutečnost, že ve složení najdeme zahušťovadla a škrob. Nezaujal ani chuťově-kyselejší, málo kakaový, netypický; ani vzhledově-moc světlý, nejhorší.
K-Classic Smetanový krém3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení: 3
Známka ze senzoriky: 3,4
Známka od Potravinového Sherlocka: 2-

Nejméně bílkovin, nejvíce cukru, řada zahušťovadel x nejvyšší obsah tukuprosté kakaové sušiny. V senzorice nejhůře hodnocený krém. Přestože ke vzhledu nebyla jediná výtka, zklamal chuťově (umělý, nakyslý).