Test majonéz

9.9.2019

11 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Podřipská majonéza2,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří z 80% hodnocení senzoriky, kde odborná porota posuzovala: barvu, chuť, vzhled, vůni a konzistenci. Zbylých 20% odráží složení. V tomto případě byly uděleny známky "1"-u výrobků bez přídatné látky EDTA a aromat a "2"-u těch, které výše zmíněné obsahují.

Celková známka: 3,32
Senzorika: 3,9
Analytická část: 1
pozn. nositelka loga Klasa

Přestože po senzorické stránce dopadla nejhůře (průměrná chuť s výraznější tučností, hustá konzistence), je třeba ocenit zdařilou tmavě žlutou barvu a složení bez "zbytečností"!
Vejprnická Majonéza2,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří z 80% hodnocení senzoriky, kde odborná porota posuzovala: barvu, chuť, vzhled, vůni a konzistenci. Zbylých 20% odráží složení. V tomto případě byly uděleny známky "1"-u výrobků bez přídatné látky EDTA a aromat a "2"-u těch, které výše zmíněné obsahují.

Celková známka: 3,16
Senzorika: 3,7
Analytická část: 1
pozn. nositelka loga Klasa

Opravdu pevná, tuhá konzistence; chuť: méně harmonická, výrazněji tučná. Přesto musíme vyzdvihnout "čisté složení": olej, žloutky, ocet, voda, sůl!
Zárubova majonéza tradiční3,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří z 80% hodnocení senzoriky, kde odborná porota posuzovala: barvu, chuť, vzhled, vůni a konzistenci. Zbylých 20% odráží složení. V tomto případě byly uděleny známky "1"-u výrobků bez přídatné látky EDTA a aromat a "2"-u těch, které výše zmíněné obsahují.

Celková známka: 2,68
Senzorika: 3,1
Analytická část: 1
pozn. nositelka loga Klasa

Vzhled i konzistence naprosto vyhovující, chuťově však pouhý průměr.
Majonéza Poličanka3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří z 80% hodnocení senzoriky, kde odborná porota posuzovala: barvu, chuť, vzhled, vůni a konzistenci. Zbylých 20% odráží složení. V tomto případě byly uděleny známky "1"-u výrobků bez přídatné látky EDTA a aromat a "2"-u těch, které výše zmíněné obsahují.

Celková známka: 2,6
Senzorika: 3
Analytická část: 1
pozn. nositelka loga Klasa

Barva je tak trochu mdlá, chuť průměrná...pozitivně lze hodnotit příjemnou konzistenci.
Boneco Majolka3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří z 80% hodnocení senzoriky, kde odborná porota posuzovala: barvu, chuť, vzhled, vůni a konzistenci. Zbylých 20% odráží složení. V tomto případě byly uděleny známky "1"-u výrobků bez přídatné látky EDTA a aromat a "2"-u těch, které výše zmíněné obsahují.

Celková známka: 2,52
Senzorika: 2,9
Analytická část: 1
pozn. nositelka loga Klasa

Vzorek má hodně světlou barvu, nicméně chuťově je příjemný, průměrně tučný.
Zárubova Majonéza3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří z 80% hodnocení senzoriky, kde odborná porota posuzovala: barvu, chuť, vzhled, vůni a konzistenci. Zbylých 20% odráží složení. V tomto případě byly uděleny známky "1"-u výrobků bez přídatné látky EDTA a aromat a "2"-u těch, které výše zmíněné obsahují.

Celková známka: 2,48
Senzorika: 2,6
Analytická část: 2
pozn. nositelka loga Klasa

Majonéza lehce tmavší barvy, mírně řidší konzistence, s průměrně tučnou chutí.
Karlova Koruna Delikatesní majonéza, výr. ZÁRUBA FOOD3,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří z 80% hodnocení senzoriky, kde odborná porota posuzovala: barvu, chuť, vzhled, vůni a konzistenci. Zbylých 20% odráží složení. V tomto případě byly uděleny známky "1"-u výrobků bez přídatné látky EDTA a aromat a "2"-u těch, které výše zmíněné obsahují.

Celková známka: 2,4
Senzorika: 2,5
Analytická část: 2
pozn. vyrobena dle ČCN

Příjemná chuť s výraznějšími kyselými tóny, dobrý vzhled.
Karlova Koruna Delikatesní majonéza, výr. AGRICOL3,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří z 80% hodnocení senzoriky, kde odborná porota posuzovala: barvu, chuť, vzhled, vůni a konzistenci. Zbylých 20% odráží složení. V tomto případě byly uděleny známky "1"-u výrobků bez přídatné látky EDTA a aromat a "2"-u těch, které výše zmíněné obsahují.

Celková známka: 2,36
Senzorika: 2,7
Analytická část: 1
pozn. vyrobena dle ČCN

Tato majonéza má tmavší barvu, vyhovující chuť a je specifická svou řidší konzistencí.
Hellmann´s Majonéza Original3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří z 80% hodnocení senzoriky, kde odborná porota posuzovala: barvu, chuť, vzhled, vůni a konzistenci. Zbylých 20% odráží složení. V tomto případě byly uděleny známky "1"-u výrobků bez přídatné látky EDTA a aromat a "2"-u těch, které výše zmíněné obsahují.

Celková známka: 2,24
Senzorika: 2,3
Analytická část: 2

Velmi pěkný vzhled - lákavá tmavě žlutá barva, skutečně příjemná chuť.
Hellmann´s Majonéza Delikátní4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří z 80% hodnocení senzoriky, kde odborná porota posuzovala: barvu, chuť, vzhled, vůni a konzistenci. Zbylých 20% odráží složení. V tomto případě byly uděleny známky "1"-u výrobků bez přídatné látky EDTA a aromat a "2"-u těch, které výše zmíněné obsahují.

Celková známka: 1,84
Senzorika: 1,8
Analytická část: 2

Nejlépe hodnocený vzhled - příjemná tmavě žlutá barva, opravdu dobrá chuť a konzistence.
Globus Majonéza4,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří z 80% hodnocení senzoriky, kde odborná porota posuzovala: barvu, chuť, vzhled, vůni a konzistenci. Zbylých 20% odráží složení. V tomto případě byly uděleny známky "1"-u výrobků bez přídatné látky EDTA a aromat a "2"-u těch, které výše zmíněné obsahují.

Celková známka: 1,56
Senzorika: 1,7
Analytická část: 1

Příjemná na pohled, světlejší barva, velmi lahodná chuť (přiměřeně tučná), optimální konzistence.