Test játrových paštik

22.10.2019

12 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
MÚÚÚ Písecká játrová paštika4,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení ovlivnila:
a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti);
b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné:
1 - zcela bez přídatných látek
1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí)
a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení.

Výsledná známka: 1,6
Senzorické hodnocení: 2,0
Zdařilý vzhled, libá vůně, dobrá chuť a jednolitá konzistence.

Hodnocení složení: 1,5
Další: jako jediná z testovaných paštik se může pyšnit logem ČCN + nositelka značky Klasa

K Classic Jemná játrová paštika 4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení ovlivnila:
a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti);
b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné:
1 - zcela bez přídatných látek
1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí)
a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení.

Výsledná známka: 1,75
Senzorické hodnocení: 1,7
V této části jednoznačný vítěz - vzhled, vůně i chuť příjemné a navíc se krásně roztírá.

Hodnocení složení: 3
Uzená paštika4,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení ovlivnila:
a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti);
b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné:
1 - zcela bez přídatných látek
1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí)
a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení.

Výsledná známka: 1,9
Senzorické hodnocení: 2,8
Zajímavá kombinace uzené a játrové chuti, pěkně se roztírá.

Hodnocení složení: 1
Další: získala ocenění Regionální potravina
Váhala Farmářská paštika4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení ovlivnila:
a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti);
b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné:
1 - zcela bez přídatných látek
1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí)
a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení.

Výsledná známka: 2,0
Senzorické hodnocení: 3,0
Dobře se roztírá, nicméně chuťově i s ohledem na vůni spadá do průměru.

Hodnocení složení: 1
Další: držitel loga Klasa a označení Regionální potravina
BILLA Paštika s paprikou a sušenými rajčaty4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení ovlivnila:
a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti);
b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné:
1 - zcela bez přídatných látek
1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí)
a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení.

Výsledná známka: 2,05
Senzorické hodnocení: 2,3
Poměrně stručné shrnutí v podobě "homogenní vzorek s játrovou chutí".

Hodnocení složení: 3
Zauzená paštika s brusinkou3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení ovlivnila:
a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti);
b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné:
1 - zcela bez přídatných látek
1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí)
a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení.

Výsledná známka: 2,15
Senzorické hodnocení: 3,3
V chuti jsou cítit sladké brusinkové tóny, hůře se roztírá.

Hodnocení složení: 1
Další: vysloužila si nosit označení Regionální potravina
Paštika s pečeným masem3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení ovlivnila:
a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti);
b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné:
1 - zcela bez přídatných látek
1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí)
a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení.

Výsledná známka: 2,20
Senzorické hodnocení: 2,6
Porota ocenila kousky masa v paštice a příjemnou roztíratelnost.

Hodnocení složení: 3
Další: nese logo Regionální potravina
Čongrády Játrová tradiční paštika3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení ovlivnila:
a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti);
b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné:
1 - zcela bez přídatných látek
1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí)
a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení.

Výsledná známka: 2,25
Senzorické hodnocení: 3,5
Opravdu silná játrová chuť!

Hodnocení složení: 1
Další: držitel značky Regionální potravina
Sláma Paštika z pečeného masa3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení ovlivnila:
a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti);
b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné:
1 - zcela bez přídatných látek
1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí)
a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení.

Výsledná známka: 2,25
Senzorické hodnocení: 3,3
Obsahuje znatelné kousky masa a intenzitu slanosti chuti má lehce zvýšenou.

Hodnocení složení: 1,5
Další: patří mezi výrobky s označením Klasa
Sláma Babiččina paštika3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení ovlivnila:
a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti);
b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné:
1 - zcela bez přídatných látek
1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí)
a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení.

Výsledná známka: 2,50
Senzorické hodnocení: 3,2
Pozitivní ohlasy získala na svou vůni a obsah větších kousků masa.

Hodnocení složení: 1,5
Další: vysloužila si označení Regionální potravina
Váhala Hustopečská játrovka3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení ovlivnila:
a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti);
b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné:
1 - zcela bez přídatných látek
1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí)
a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení.

Výsledná známka: 2,55
Senzorické hodnocení: 2,7
U tohoto vzorku lze vyzdvihnout celistvou konzistenci a ničím nerušenou játrovou chuť.

Hodnocení složení: 3
Další: zástupce z řad nositelů loga Klasa
Paštikárna Paštika pečínková3,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení ovlivnila:
a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti);
b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné:
1 - zcela bez přídatných látek
1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí)
a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení.

Výsledná známka: 2,70
Senzorické hodnocení: 3,8
V senzorice dopadl tento vzorek jednoznačně nejhůře - slaná a podprůměrná chuť, nepříliš atraktivní i po stránce vzhledu.

Hodnocení složení: 1
Další: nositel označení Regionální potravina