Pivní ležáky

24.9.2018

10 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Permon ležák polotmavý4,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva.

Celková známka: 1,4
Známka senzorického hodnocení: 1,67

Vítěz testu! Vyšší sladkost a naopak mírnější hořkost odpovídá typu piva. Příjemná karamelová, pražená až kávová chuť koresponduje s vůní.
Velkopopovický Kozel 114,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva.

Celková známka: 1,67
Známka senzorického hodnocení: 2,11

Střední plnost, i přes vyšší sladkost s vyhovující hořkostí, jemně doznívá. Vůně ovocná/kvasničná a chuť ovocná/sirupová.
Radegast 12 Ryze hořká4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva.

Celková známka: 1,7
Známka senzorického hodnocení: 2,17

Plnější kousek se silnější hořkostí a delším dozníváním. Vůně i chuť v souladu, vůně chmelově ovocná/chuť ovocně karamelová.
Bernard černý ležák4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva.

Celková známka: 1,77
Známka senzorického hodnocení: 2,28

Střední plnost a pro černé pivo opět typická jemná hořkost a vyšší sladkost. Vůně v harmonii s chutí mají karamelově-pražené tóny.
Prokop - Jantar4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva.

Celková známka: 1,8
Známka senzorického hodnocení: 2,33

Střední plnost, mírná hořkost. Chuť: karamelová/pražená, vůně: ovocná/kvasničná/kávová...nicméně obě tato sledovaná kritéria jedním slovem nevýrazná.
Gambrinus Plná 124,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva.

Celková známka: 1,83
Známka senzorického hodnocení: 2,39

Středně plné pivo s menší hořkostí. Testující zaznamenali přítomnost obilné chuti. Nepatrně chmelová vůně s ovocnými podtóny banánu až sušeného ovoce.

Permon světlý ležák4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva.

Celková známka: 1,83
Známka senzorického hodnocení: 2,38

Středně plné, kvalitní hořkost, delší doznívání, jemný říz. Vůně v sobě nese chmelové, ovocné, kvasničné a nepatrně mentolové stopy. Chuť průměrně ovocná, slabě připálená.
Zubr Grand4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva.

Celková známka: 1,97
Známka senzorického hodnocení: 2,61

Středně plný kousek s výraznější hořkostí. Ve vůni hraje prim ovoce a chmel. Chuť disponuje nádechem karamelu, bohužel však také připáleniny a kovu.
Ferdinand světlý ležák4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva.

Celková známka: 2
Známka senzorického hodnocení: 2,67

Pozitivem je příjemná hořkost a střední plnost. Vůně pouze slabá (chmelová) a co se týče chuti, hodnotící uvedli pouze výraz "kovová".
Bernard Sváteční ležák 123,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva.

Celková známka: 2,1
Známka senzorického hodnocení: 2,83

Průměrná plnost, odpovídající hořkost, nápadná kyselost. Vůně nese chmelové, ovocné a kvasničné prvky. Chuť zřejmě ovlivněna stářím nebo špatným skladováním.