Hladké mouky

15.12.2017

6 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Babiččina Volba Mouka hladká pšeničná5,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

cena/1 kg: 14,90 Kč
výrobce: GoodMills Česko s.r.o.
charakteristika těst a pečení:
-míchání a hnětení: těsto po vymíchání nelepivé, vaznost dostačující, tažnost na blánu velmi dobrá, netrhavá;
-zrání těsta: vývin těsta po zrání velmi dobrý, nelepivé, tažnost velmi dobrá, tvarování po zrání velmi dobré;
-kynutí: velmi dobré, klenba velmi dobrá;
-po upečení: barva standardní, pečivová, klenba výrobku velmi dobrá, trochu vyšší, po vychladnutí zřetelná parcelace, bez krabatění

Pekařský pokus - kvalita upečených pekařských výrobků:
-střída pravidelná, velmi jemná; průměrná výška 49,8 mm, průměrná délka 78,8 mm
Tesco Value pšeničná mouka hladká5,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

cena/1 kg: 10,90 Kč
prodávající: Tesco Stores ČR a.s.
charakteristika těst a pečení:
-míchání a hnětení: vaznost dostačující, mírné tužší - možné přidat o 1 až 2 % vody více, tažnost na blánu dobrá, mírně se trhá, nelepivé;
-zrání těsta: vývin těsta po zrání velmi dobrý, tažnost dobrá, tvarování po zrání velmi dobré;
-kynutí: velmi dobré, klenba dobrá;
-po upečení: barva standardní, pečivová, klenba výrobku velmi dobrá, po vychladnutí bez parcelace, bez výrazného krabatění kůrky

Pekařský pokus - kvalita upečených pekařských výrobků:
-střída pravidelná, velmi jemná; průměrná výška 47,0 mm, průměrná délka 81,1 mm
Mlýn Havlíčkův Brod Pšeničná mouka hladká světlá5,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

cena/1 kg: 13,90 Kč
výrobce: Mlýn Havlíčkův Brod spol. s.r.o.
charakteristika těst a pečení:
-míchání a hnětení: těsto po vymíchání mírně lepivé, volnější, vaznost mírně volnější, tažnost na blánu dobrá, mírně trhavá;
-zrání těsta: vývin těsta po zrání velmi dobrý, již nelepivé, tažnost dobrá, tvarování po zrání velmi dobré;
-kynutí: velmi dobré, klenba velmi dobrá;
-po upečení: barva standardní, pečivová, klenba výrobku dobrá, trochu vyšší, po vychladnutí mírná parcelace, bez krabatění

Pekařský pokus - kvalita upečených pekařských výrobků:
-střída pravidelná, velmi jemná; průměrná výška 48,1 mm, průměrná délka 80,0 mm
Penam Hladká mouka pšeničná světlá5,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

cena/1 kg: 12,90 Kč
výrobce: Penam a.s.
charakteristika těst a pečení:
-míchání a hnětení: mírné tužší, mohla by být vyšší vaznost vody, tažnost na blánu trhavá, silnější lepek, nelepivé;
-zrání těsta: vývin těsta po zrání velmi dobrý, tažnost po vyzrání se prodloužila, tažnost velmi dobrá, tvarování po zrání velmi dobré;
-kynutí: velmi dobré, klenba velmi dobrá;
-po upečení: barva standardní, pečivová, klenba výrobku dobrá, vyšší, projevila se zde větší tuhost těsta po vymíchání, základna užší, objem výrobku vizuálně menší, po vychladnutí mírná parcelace, bez krabatění

Pekařský pokus - kvalita upečených pekařských výrobků:
-puchýře ve střídě (cca 10 % výrobků), velmi jemná; průměrná výška 48,8 mm, průměrná délka 76,6 mm
Šumavská pšeničná mouka hladká5,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

cena/1 kg: 13,00 Kč
výrobce: Mlýn a krupárna Mrskoš, s.r.o.
charakteristika těst a pečení:
-míchání a hnětení: těsto po vymíchání nelepivé, vaznost dostačující, tažnost na blánu kratší - mírně trhavá;
-zrání těsta: vývin těsta po zrání velmi dobrý, tažnost velmi dobrá, tvarování po zrání velmi dobré;
-kynutí: velmi dobré, klenba dobrá;
-po upečení: barva pečivová, trochu tmavší, klenba výrobku velmi dobrá, po vychladnutí zřetelná parcelace, bez krabatění

Pekařský pokus - kvalita upečených pekařských výrobků:
-střída pravidelná, velmi jemná; průměrná výška 43,1 mm, průměrná délka 76,3 mm
Předměřická mouka pšeničná světlá hladká5,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

cena/1 kg: 9,90 Kč
výrobce: Mlýny J. Voženílek spol. s.r.o.
charakteristika těst a pečení:
-míchání a hnětení: těsto po vymíchání nelepivé, vaznost dostačující, tažnost na blánu dobrá, mírně se trhá;
-zrání těsta: vývin těsta po zrání velmi dobrý, tažnost velmi dobrá, tvarování po zrání velmi dobré;
-kynutí: velmi dobré, klenba velmi dobrá;
-po upečení: barva standardní, pečivová, klenba výrobku velmi dobrá, po vychladnutí bez parcelace, bez výrazného krabatění kůrky

Pekařský pokus - kvalita upečených pekařských výrobků:
-střída pravidelná, jemná; průměrná výška 46,7 mm, průměrná délka 81,1 mm