Steinhauser Moravské uzené


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test uzených mas

24.7.2020
3.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledné hodnocení odráží mínění 12-ti členné neodborné poroty, která se zabývala senzorikou, a Potravinového Sherlocka, jež naopak "maso" podrobil laboratorní analýze.

Výsledná známka: 2-
Hodnocení senzorické části: 2,9
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2-

Kategorie: vepřová kýta

Množství zahušťovadel a škrobu ve složení se odráží ve vysokém podílu sacharidů. Jedná se o jeden ze slanějších vzorků s vyšším obsahem fosfátů. Co by "vepřová kýta" dopadl v senzorice nejhůře - tmavé fleky na řezu, tužší konzistence, přítomnost kolagenních částic. Ale sklidil i pozitivní recenze s ohledem na masovost, chuť a přiměřenou tučnost.