Ruská zmrzlina smetanová


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Zmrzliny

7.1.2015
4zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

4,50Kč/100ml
Podíl polevy %: nestanoveno
Cukry v krému:21,93g
Hodnocení dětí:1,3
Hodnocení nutr.terapeutky:2
Smetanový krém, nutriční hodnoty nejsou uvedeny, nicméně z analýz vyplývá, že složení koresponduje s názvem, smetanová zmrzlina bez podílu rostlinných tuků.
Blesk: 2
Výživové údaje nejsou na obale uvedené (kromě deklarace minimálního podílu tuku ve složení).
Laboratorní analýza však odhalila, že se jedná o čistě smetanovou zmrzlinu bez přídavků rostlinných tuků.
Ruské zmrzliny

29.6.2017
4zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

známka testu: 2,0
běžná cena: 7,90 Kč
koupeno: Globus
podle etikety:
-velikost balení: 220 ml/85 g
-výrobce: Wera Nova, Praha 7
známka za degustaci: 2,1
smyslové hodnocení:
-laická porota: decentní a jemná vůně, v chuti převládala vanilka (pro některé bylo vanilky až příliš), oplatka patřila v hodnocení k nejlepším, držela tvar a nebyla příliš silná
-odborná porota: zmrzlina získala nejlepší známky a žádné výtky
celkové hodnocení:
-zmrzlina obsahuje pouze mléčný tuk, jejím základem je smetana, již doplňuje sušené odstředěné mléko, náplň je slazena cukrem a glukózovým sirupem, ve složení jsou emulgátory a stabilizátory, v oplatce kokosový olej, obal je průměrný
Test nanuků z vody

25.6.2019
3.7zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze/z:
60% hodnocení senzoriky
10% obsah cukru
10% obsah a složení tuků
10% složení (jako takové)
5% energetická hodnota
5% cena.

Celkové hodnocení: 2,3
Známka z degustace: 2,5

Hlavními složkami pravé ruské zmrzliny by měly být smetana a máslo, díky čemuž získá svou jedinečnou chuť. Zde je však cítit spíše kokos a to díky využití kokosového tuku při výrobě (pozn. másla obsahuje pouze 8% a smetany dokonce jen 1%). Rozpory vznikly u hodnocení polevy, kde část poroty ji shledala chutnou, druhá naopak zvláštní a přeslazenou.