Prantl Lovecký salám


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test loveckých salámů

28.5.2019
4zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V analytické části byly sledovány následující parametry: množství masa použitého na výrobu 100 g konečného výrobku, obsah soli, čistých svalových bílkovin a tuku + aktivita vody.

Celkové hodnocení: 1,96
Známka analytické části: 1
Známka senzoriky: 3,4

Prodávaný vcelku. Má výrazněji uzenou chuť a je odráží se v ní i druhý nejvyšší obsah tuku (kousek pod povolenými maximálními 50%).
Test loveckých salámů

7.6.2019
2zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 4

Hodnocení Potravinového Sherlocka (založeno na základě informací na etiketě + reálných laboratorních výsledcích): 4-
Hodnocení senzoriky (jak chutná 12-ti členné laické porotě): 3,5

Nejhůře hodnocený lovecký salám a to v obou částech. Prohřešky po analytické stránce: barviva (karamel, betalainová červeň, kyselina karmínová), zvýrazňovač chuti (glutaman sodný), nejvyšší poměr tuku a čistých svalových bílkovin (3,02). Negativa senzoriky: hodně špekových kostek, nesoudržná mozaika, zvláštní chuť, tmavá barva.