Pikok Moravské uzené maso


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test uzených mas

24.7.2020
4.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledné hodnocení odráží mínění 12-ti členné neodborné poroty, která se zabývala senzorikou, a Potravinového Sherlocka, jež naopak "maso" podrobil laboratorní analýze.

Výsledná známka: 1-
Hodnocení senzorické části: 2,1
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1-

Kategorie: vepřová kýta

Stejný výrobce obsadil se svým dalším produktem i druhou příčku v testu (obě části). Opět kvitujeme vysoký podíl masa a nižší obsah vody. Bílkovin je zde o špetku méně a soli o něco více než uvádí etiketa. I tento vzorek se však obešel bez zahušťovadel a zvýrazňovačů chuti. V senzorice bodoval barvou, vzhledem, obsahem masa a přiměřenou slaností. Výhrady zde padly s ohledem na tužší konzistenci, slabší vůni a nedostatečnou kořeněnost.