MeiNing Vepřový luncheon meat


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test luncheon meatů

10.5.2019
2.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Podle platné legislativy musí výrobek označený jako "luncheon meat" obsahovat min. 70% vepřového/hovězího masa, max. 70% vody a 40% tuku.

Celková známka: 3-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3
Senzorické hodnocení: 3,9

Postřehy z analytického hlediska: výrobce využívá celé řady zahušťovadel (bramborový škrob, kukuřičný modifikovaný škrob, E410, hrášková vláknina) a do složení přidává vepřové kůže. Vyzdvihnout můžeme nejvyšší (shodně s vítězem) obsah bílkovin. V senzorice skončil jasně poslední: nakyslá vůně, obsahuje strouhanku, je hrudkovitý a chuťově nevýrazný.