Magnum Classic


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Zmrzliny

7.1.2015
4zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

30,75Kč /100ml
Podíl polevy %:27,8
Cukry v krému:21,06g
Hodnocení dětí: 1,8
Hodnocení nutr.terapeutky: 1,7
Krém s obsahem rostlinných tuků, pozitivní je nižší obsah nasycených mastných kyselin v polevě, stejně jako lehce vyšší obsah bílkovin.
Blesk: 3
V polevě má nejnižší obsah nasycených mastných kyselin.
Jako jediná zmrzlina má polevu z mléčné čokolády, zatím co ostatní mají polevu vyrobenou z kokosového tuku a kakaa.
Většina náplně je ale z levného tuku a je nejdražší.
Mražené krémy

17.7.2014
4zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

mražený krém s rostlinným tukem vanilkový v mléčné čokoládě
29,90Kč/100ml
Obsah tuku 18,7g/100g

Z testu: celkový obsah tuku ve zmrzlině patří k nejvyšším (18,7%). Jedna porce je navíc dost velká (120ml), takže její konzumací vyčerpáme 23,8% doporučeného denního příjmu tuku.

Z degustace:
V senzorickém hodnocení dopadl nejlépe ze všech. Chuť i textura krému jsou vynikající. Vanilková chuť je dosti slná, sladká středně silná.
Nejlepší ze všech je i čokoládová poleva.
Známka za senzorické hodnocení 1,3.


Test nanuků z mléka

25.6.2019
3.1zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60% senzorika, po 10% si rozdělily: obsah cukru, obsah a složení tuků a celkové složení; 5% má na svědomí energetická hodnota a posledních 5% cena.

Známka: 2,9
Senzorické hodnocení: 2,4

K pokrytí zmrzliny menším množstvím čokolády využívá výrobce polyglycerolpolyricinoleát, dále obsahuje: kokosový olej a glukózový nebo glukózo-fruktózový sirup. Po stránce senzoriky: průměr.