Krahulík Lovecký salám


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test loveckých salámů

28.5.2019
4.3zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V analytické části byly sledovány následující parametry: množství masa použitého na výrobu 100 g konečného výrobku, obsah soli, čistých svalových bílkovin a tuku + aktivita vody.

Celkové hodnocení: 1,72
Známka analytické části: 1
Známka senzoriky: 2,8

Výroba založena na principech ČCN. Analyticky v pořádku, chuťově spadá do průměru.
Test loveckých salámů

7.6.2019
4zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 2

Hodnocení Potravinového Sherlocka (založeno na základě informací na etiketě + reálných laboratorních výsledcích): 1
Hodnocení senzoriky (jak chutná 12-ti členné laické porotě): 2,8

Po analytické stránce mu není co vytknout - má nejvyšší množství masa (160g) i podíl celkových bílkovin (25,4%), aktivita vody je nízká a poměrem tuku k čistým bílkovinách vyhovuje cechovní normě. Celkovou známku sráží senzorika, kde mu nejčastěji byla vytýkána tužší konzistence a nepříliš vábná barva na řezu.