Kostelecké uzeniny Uzená rolovaná plec


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test uzených mas

24.7.2020
3zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledné hodnocení odráží mínění 12-ti členné neodborné poroty, která se zabývala senzorikou, a Potravinového Sherlocka, jež naopak "maso" podrobil laboratorní analýze.

Výsledná známka: 3
Hodnocení senzorické části: 3
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3

Kategorie: vepřová plec

K zahuštění využívá bramborový škrob a karagenan, což vedlo k nejvyššímu podílu sacharidů. Další negativa: obsahuje více soli, pomáhá si barvivem. Naopak chválíme vyšší množství masa, než uvádí výrobce na obalu (64% X 86,9%) a nízkou hodnotu fosfátů. V senzorické části nijak neuchvátila: velmi prorostlá, nevýrazně kořeněná, nejméně slaná(!).