Choceňské tradiční pomazánkové neochucené


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Tradiční pomazánková si drží své jméno

20.8.2018
4.6zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Známka celkového hodnocení: 1,45
Známka senzorického hodnocení: 1,9
Hodnocení probíhalo ve dvou rovinách: laboratorní analýza a senzorické hodnocení. Při laboratorní analýze je stěžejním kritériem tuk. Dalším sledovaným parametrem je obsah konzervačních látek, neboť tradiční pomazánkové má mít přirozenou trvanlivost, tudíž do něj rozhodně nepatří. Měřily se také hodnoty nasycených masných kyselin a sušiny. Všechny testované výrobky tyto normy splňovaly a byly ohodnoceny nejlepší známkou. Rozhodovalo tedy senzorické hodnocení, kde se posuzovala barva, chuť, vůně, konzistence či roztíratelnost.

Vzorek s nejlepším hodnocením. Příjemný vzhled, správná kyselost i slanost, výrazná smetanová chuť, nejlepší vůně. Rozplývalo se v ústech.
Test tradičních pomazánkových

24.5.2019
5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 1
Senzorické hodnocení: 1,8
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1

Vítěz testu!-uspěl s ohledem na výsledky laboratorních rozborů a navíc získal i nejlepší hodnocení v senzorické části. Velmi kvalitní tradiční pomazánkové s průměrným obsahem vápníku, má spíše více sušiny a standardní podíl tuku (mléčného). Po chuťové stránce laičtí hodnotící neměli sebemenší výtku.