Aro Drůbeží Luncheon meat


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Lunchmeat

1.8.2016
1.4zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 12 (nejhorší)

Způsob hodnocení - řazeno dle obsahu "masa" včetně případného separátu (od nejvyššího po nejnižší)

Obsah „masa“ celkem
(zjištěný, včetně případného separátu, g/100 g) 24,13
Deklarace
strojně oddělené kuřecí maso 40%
Kostní úlomky (počet na cm²) 26
Separát ANO
Tuk (g/100 g) 7,03
Voda (%) 73,26
Přídatné látky
pšeničná mouka, rostlinný olej řepkový, droždí, jedlá sůl s jódem, cukr, E 471, sójový lecitin, E 472e, ječná sladová mouka, sojová mouka, kyselina L-askorbová, škrob, pšeničný modifikovaný škrob, dusitan sodný E 250, koření
Hmotnost OK
Senzorika 9.místo

Výrobce/Prodávající: HAMÉ s.r.o., Kunovice /MAKRO
Cena za 1kg: 45,70 Kč
Test lunchmeatů

10.5.2019
1.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Základem lunchmeatu je strojně oddělené drůbeží maso.

Celková známka: 4-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 5
Senzorické hodnocení: 3,8

Jediné, co tento vzorek zachránilo od totálního propadáku, jsou plusové body za senzoriku - pěkná barva, jemná struktura, přiměřená tučnost, nejmenší slanost. Hodnoty zjištěné v laboratoři jsou alarmující: nejnižší obsah separátu (30,7%; téměř o 10% nižší než slibuje výrobce), má nejnižší podíl bílkovin a naopak nejvíce vody, k zahuštění využívá pšeničný modifikovaný škrob. Ten byl výrazně cítit v chuti.